Ce este autentificarea in doi factori si cum functioneaza?

In conformitate cu noile cerinte ale Uniunii Europene pentru plati online, institutiile financiare bancare si nebancare trebuie sa introduca un nivel suplimentar de securitate pentru cumparaturile online. Pana in prezent, platile online au fost verificate de catre utilizatori cu asa-numita protectie 3D. Incepand cu 31 decembrie 2020, pentru a efectua o plata online reusita, utilizatorii trebuie sa foloseasca autentificarea cu doi factori. Cu autentificarea in doi factori, veti face plati online in conditii de siguranta sporite.

Ce este autentificarea cu doi factori?

Autentificarea cu doi factori este o metoda aprofundata pentru identificarea unui client si necesita doua sau mai multe elemente de identificare. Elementele sunt impartite in trei tipuri: cunoastere (ceva pe care doar dumneavoastra il stiti), posesie (ceva pe care doar dumneavoastra il detineti) si o trasatura caracteristica (trasatura dumneavoastra caracteristica). Utilizarea a doua elemente de autentificare mareste securitatea datelor si a platilor dumneavoastra.

Cum functioneaza autentificarea in doi factori a platilor cu cardul AXI?

Exista doua optiuni pentru autentificarea cu doi factori:

ePIN - ePIN dumneavoastra, care va fi trimis prin SMS la numarul de telefon furnizat de catre dumneavoastra. Trebuie sa memorati codul ePIN pe care il veti primi, deoarece va trebui sa il utilizati de fiecare data cand efectuati o plata online cu cardul de credit AXI. Pentru a va confirma tranzactia online, va trebui sa introduceti atat codul de verificare 3D, generat pe loc, pe care l-ati folosit si pana acum, plus noul cod personal ePIN. Dupa introducerea ambelor parole, plata dumneavoastra se va efectua cu succes.