Este dificil în situații de urgență să vă gestionați banii în mod corespunzător pentru a evita probleme grave în următoarele luni, în care nimeni nu știe exact ce se va întâmpla. Cum să vă organizați bugetul în situații de urgență?

 

Prioritizați plata facturilor și plătiți pentru situatiile urgente.

  • Nu trebuie să fii expert financiar pentru a conștientiza că există cheltuieli urgente. Acestea sunt cheltuielile pentru lucrurile fără de care nu se poate - pentru mâncare, adăpost, încălzire, îmbrăcăminte, transport, educație și îngrijiri medicale.

 

  • Adăugăm și cheltuielile pentru achitarea cardului de credit și cheltuielile pe care nu le puteți amâna. Când vă organizați bugetul, trebuie să vă asigurați în mod constant bani pentru acele cheltuieli.

 

  • Calculati incat sa plătiți la timp sau poate chiar sa platiti in avans.

 

  • Luati decizii care nu vor provoca un stres financiar viitor in ceea ce priveste bugetul dvs.

 

Analizați cercetările de baza.

 

  • Cheltuielile care nu sunt urgente sunt toate cele care in afara nevoilor dvs. de a trăi sau cele legate de cheltuieli pentru orice alte plăceri. Cu alte cuvinte, acestea sunt cheltuieli pentru lucrurile pe care obișnuiești să le cumperi, dar nu ar trebui să o faci decât dacă stabilitatea financiară o permite. În această situație, cu recomandările de distanțare sociala, o parte din aceste cheltuieli sunt reduse, deoarece nu puteți merge la sala de sport și relaxare, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare și multe altele.

 

  • Dar faptul că nu folosiți un serviciu, asta nu înseamnă că nu plătiți încă pentru asta. Acum este momentul în care trebuie să scrieți o listă a serviciilor pe care nu le utilizați și să nu mai plătiți pentru cele care nu vor fi utilizate în timpul stării de urgență.

 

  • Reducerea cheltuielilor care nu sunt urgente vă va asigura un buget mai mare care va acoperi cheltuielile urgente pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Dacă este necesar, utilizați economiile.

 

  • Economiile sunt unul dintre factorii importanți pentru a asigura securitatea financiară personală și fiecare persoană depune eforturi diferite în această direcție. Verificați suma economiilor disponibile în prezent, dar nu uitați că aceste fonduri trebuie utilizate doar pentru nevoile de urgență.

 

  • Le poți folosi în cele mai dificile momente pentru tine și te pot ajuta să depășești criza și să ai o stare stabila financiar.